Menu

Woning huren

Om uiteenlopende redenen kan het interessant zijn om (tijdelijk) een woning te huren. Enkele redenen zijn; flexibiliteit, geen onderhoudskosten, goedkoper (recht op huurtoeslag), minder verzekeringspremies en belastingen, stabiele maandlasten.

Huurwoningen worden door diverse partijen verhuurd; eigenaren, beleggers en bemiddelaars. WOON GEWOON weet deze weg uitstekend te bewandelen en kan gebruik maken van haar netwerk in het vinden van een passende woning. Daarnaast is het belangrijk geïnformeerd te worden over de huidige regelgeving, juridische en fiscale aspecten.

Aanpak huur

Bij interesse in een woning uit het aanbod van WOON GEWOON dient dit kenbaar gemaakt te worden middels een interesseformulier op deze website of het zenden van een email naar lisette@woon-gewoon.nl. Vervolgens worden diverse gegevens voor de pre-screening verzameld en kan een bezichtiging worden gepland.

Aanpak aanhuur

Wanneer er geen passende woning in het aanbod van WOON GEWOON beschikbaar is, kan een zoekopdracht worden verstrekt. Wij kennen de verhuurmarkt en zorgen ervoor dat u zorgeloos kunt gaan huren.

Er wordt een profiel gemaakt van de wenselijke huurwoning;

  • woonplaats(en)
  • woonoppervlakte
  • benodigde slaapkamers

Daarnaast dienen er uitgangspunten te zijn wat betreft;

  • maximale huurprijs
  • wenselijke ingangsdatum huurovereenkomst
  • wenselijke huurperiode

Een woning aanhuren; werk voor specialisten!

Interesse in aanhuur door WOON GEWOON; klik op dit inschrijfformulier.

Screening

Alvorens er telefonisch of online een afspraak gemaakt kan worden voor een bezichtiging van een of meerdere objecten, vindt een ‘pre-check’ plaats. Dit houdt in dat een kopie legitimatie verstrekt dient te worden en daarnaast informatie over gezinssamenstelling, aanwezigheid van huisdieren, lengte huurperiode en wijze van verwerven van het inkomen.

Mocht er na de bezichtiging interesse zijn om de woning te huren, en de intentie van de opdrachtgever positief is, zal een ‘final-check’ plaatsvinden.

Bedrijf

Als u bedrijfsmatig huurt ten behoeve van werknemers, dient u een uittreksel Kamer van Koophandel (niet ouder dan 6 maanden), kopieën paspoorten van de tekeningsbevoegde alsmede van de bewoners te overleggen, een accountantsverklaring en/of jaarcijfers.

Particulier

Als u als particulier huurt, dient u een kopie van uw arbeidscontract eventueel aangevuld met een werkgeversverklaring, alle kopieën paspoort(en) van de medebewoners, een BKR verklaring en bij eerdere huur een verhuurdersverklaring te overleggen.